:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 12, 2021   20:23

0

112

Gonzales: Nesvrstanost znači autonomiju,suverenitet,slobodu

Delegacija Venecuele na konferenciji povodom 60. godina Pokreta nesvrstanih koju je predvodio ministar spoljnih poslova Feliks Ramon Plasensija Gonsales posetila je večeras Kuću cveća i položila venac na grob Josipa Broza Tita a Gonsales je za T a n j u g izjavio da za njegovu zemlju Pokret nesvrstanih pre svega znači autonomiju, suverenitet, slobodu i samoopredljenje naroda.

"Pokret je simbol nezavisnosti i slobode i predstavlja otelotvorenje ideje o tome da se nećemo potčiniti nikakvoj i ničijoj stranoj volji i to je ono što je utemeljeno u njegovim principima", rekao je Gonsales.

Istakao je da je počastvovan što je posetio Titov grob i što je bio na mestu gde se i danas, 60 godina kasnije, ponovo osećaju iste ideje.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam mogao da odam počast maršalu Titu", rekao je Gonsales.

Govoreći o utiscima iz Beograda, istakao je da je on prelep, grad sa divnom energijom u kome se oseća poseban duh i da se taj duh oseća u pogledima muškaraca i žena koji hodaju njegovim ulicama.

Delegacija je obišla i Muzej Jugoslavije, odnosno njegovu stalnu postavku Otvoreni depo.

Postavka se sastoji iz dva dela. U jednom su dokumenta i predmeti koji svedoče o istoriji Jugoslavije a u drugom pokloni koje je predsednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i jedan od osnivača Pokreta nesvrstanih Josip Broz Tito dobijao.

Među predmetima koje je Broz dobijao iz zemalja članica Pokreta je i orden koji je Tito 1976. godine dobio od tadašnjeg venecuelanskog predsednika Pereza i koji je zapravo najveće odlikovanje te zemlje.

Izvor: Танјуг

VenecuelaPokret nesvrstanihGonzales
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva