:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 17, 2019   8:25

0

458

Gosti sa Kosova i Metohije kasno sinoć stigli do svojih domaćina u Republici Srpskoj

Sva deca, nastavnici i mladi sa posebnim potrebama, ukupno 1300 gostiju iz KiM stigli su kasno sinoć kod svojih domaćina u Republici Srpskoj gde će boraviti narednih sedam dana.

U organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske sva djeca, nastavnici, djeca i mladi sa oposenbim potrebama ukupno 1 300 sa Kosova i Metohije koji su juče dočekani u Višegradu srećno stigla do svojih domačina u kasnim večernjim satima, a neki oko i poslje ponoći.

“Naši gosti sa Kosova i Metohije dočekani su sa radošću, a kolika je volja i ljubav Republike Srpske pokazuje strpljenje porodica širom Srpske koje su čekale i nekoliko sati. Neizmjerno im hvala na tome. Hvala što razumeju dug put od 900 kilometara, veliki broj dece, česta stajanja, granice, kiša, odroni i zastoji ..”, rekao je Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Narednih sedam dana gosti su u sigurnim domovima i kod domaćina koji će im pružiti slobodu i ljubav širom Republike Srpske.

Osmim projektom najnmasovnijim do sada u koji je utkana ljubav i želja za povezivanjem i zbližavanjem istog naroda.u Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji obuhvaćeno je više od 30 000 ljudi koji na bilo koji način učestvuju u projektu. 

Svečani doček gostiju sa Kosova i Metohije priređen je juče u Višegradu gde su ih dočekali predsednik Odbora Milorad Arlov, predstavnici RS a ispred Vlade Srbije dobrodošlicu im je poželeo zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović.

Izvor: TV Most

KiMOdbor za pomoć Srbima na KiMdoček
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva