:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Avgust 11, 2023   18:44

0

194

Gračanica: Šubarić i Cvejić sa decom na novom sportskom terenu

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić i direktor Odeljenja za omadinu i sport  Dušan Cvejić danas su obišli sportski poligon za rekreaciju i basket centralno je mesto okupljanja dece u naselju Padalište u Gračanici. Od mališana ovog dela Gračanice ali i stanara zgrada dobili reči zahvalnosti za učinjeno.

 

Na mestu nekadašnjeg kontejnerskog izbegličkog naselja na Padalištu u Gračanici nikao je sportski poligon. Opštinsko Odeljenje za omladinu i sport prepoznalo je želju stanovnika ovog naselja a opština Gračanica podržala ideju da se za preko 70 mališana uzrasta do 14 godina napravi mesto za sportske aktivnosti. Sportski poligon danas je posetila predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić zajedno sa direktorom opštinskog Odeljenja za omladinu i sport Dušanom Cvejićem kako bi se uverila u značaj uređenog terena za svu decu stambenog kompleksa u ovom gračaničkom naselju.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obećala je da će opština Gračanica nastaviti sa podrškom omladini a pre svega deci kako bi im obezbedila bolje uslove za odrastanje.

„ Tu smo da podržimo svaku ideju koja je u korist zdravog načina odrastanja sve naše dece. Drago mi je da smo uspeli u nameri da za preko 70 mališana ovog dela Gračanice obezbedimo kutak gde će ispuniti svoje slobodno vreme. Nastavićemo da uređujemo ne samo ovaj prostor već svuda gde je to našoj deci neophodno“, kazala je Šubarić.

Ideje opštinskom Odeljenju za sport i omladinu ne manjkaju, a direktor Dušan Cvejić okupio je oko sebe mlade i sposobne ljude koji svakog dana menjaju sportsku sliku opštine.

„ Zahvaljujući predsednici opštine koja prepoznaje značaj naših ideja danas smo ovde u društvu ove divne dece na novom sportskom poligonu na mestu koje je nekada bilo stanište kontejnera i raseljenih lica. To je dokaz da smo odlučni u nameri da ulažemo u našu omladinu u našu decu i da menjamo sliku Gračanice. Nastavljamo istim tempom. Još puno je posla pred nama. U toku je rekonstrukcija igrališta i terena u Batusu i Ugljaru a potom i nabavka rekvizita kao i nastavak ulaganja i pomoć školama i sportskim klubovima“, rekao je Cvejić.

Stanari zgrada na Padalištu udruženi oko istog cilja odmah nakon zatvaranja izbegličkog naselja krenuli su samoicijativno da uređuju taj prostor. Jedan od stanara Bojan Sekulić kazao nam je da su se potom za pomoć i podršku obratili „Ekologiji“ koja im je pomogla u raščišćavanju terena nakon čega je opština Gračanica uredila prostor koji je sada na korist svima. Danas je bila prilika da se opštinskom rukovodstvu direktno zahvale na učinjenom.

Izvor: RTV Gračanica, Opština Gračanica

GračanicaLjiljana Šubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva