:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2021   17:28

0

124

Građevinari iz Srbije u Dubaiju dogovorili nove poslove u arapskim zemljama

Oko 90 građevinara iz Srbije je na Svetskoj izložbi "Ekspo 2020" U Dubaiju sa 30 privrednika iz više od 10 zemalja sa četiri kontinenta dogovorilo konkretne poslove u oblasti projektovanja, uređenja i dizajniranja, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ognjen Sudžum, direktor kompanije "Urban Planning Guide Engineering" iz Abu Dabija, koja već 13 godina posluje na tržištu Saudijske Arabije, Bahreina, Katara, Omana i Emirata, ocenio je da će delegacija iz Srbije biti veoma uspešna u dogovaranju novih poslova, kao i da njegova kompanija planira saradnju sa desetak novih partnera iz Srbije.

"Radimo na projektima metroa u Dohi i regionu, zatim mostova i podzemnih prolaza i na tim poslovima angažovaćemo i spoljne saradnike iz Srbije. Takođe, na tržištima na kojima poslujemo, pojačavamo prisustvo i u oblasti dizajna enterijera, a s obzirom na sastav delegacije iz Srbije, našli smo veliki broj kompanija sa kojima ćemo deliti poslove", istakao je Sudžum.

Vlasnik kompanije "Plazmatex" iz Čačka Branimir Plazinić istakao je da je imao vrlo korisne sastanke sa firmama iz Dubaija koje su zainteresovane za inovativne proizvode.

Kompanija "Plazmatex" se bavi proizvodnjom specijalnih mašinskih linija za inovativne proizvode, reciklažom plastičnih masa i proizvodnjom pokrivki i ploča od tetrapaka.

Direktor kompanije "Bexel konsalting" Veljko Janjić rekao je da je od državne investicione kompanije Abu Dabija dobio signale da će raditi na većim projektima.

Ognjen Turanjanin vlasnik i direktor firme "Pujo" iz Beograda navodi da su uspostavili kontakte i saradnju sa velikim brojem firmi, kao i da im je Dubai posebno interesantan kao centar trgovine za Indiju i afričke zemlje, a osim Dubaija, Liban i Egipat, kao i tržište Saudijske Arabije zbog potencijala za investicije.  

Direktor biznis programa "Ekspo 2020" Marko Selaković istakao je da je prvi mesec nastupa Srbije na Svetskoj izložbi istorijski, jer je 350 kompanija iz Srbije učestvovalo na toj manifestaciji.

"Otvorili smo Biznis hab Srbije u Dubaiju, što je prvi put da Srbija i na ovaj način podržava svoje privrednike i olakšava im poslovanje u inostranstvu. Održana je i prva investiciona konferencija u ovom regionu", rekao je Selaković.

Ocenio je da su privrednici iz Srbije pokazali konkurentnost na svetskom tržištu dodavši da o tome svedoči više od 2.000 poslovnih kontakata, više od 10 predugovora i ugovora i nekoliko sporazuma.

Izvor: RTS

EXPO 2020Dubaigrađevinari
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva