:

:

TV Most

clock

April 24, 2023   15:35

0

170

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ugostio osnovce sa Kosova i Metohije

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ugostio je danas u Gradskoj kući oko 40 osnovaca sa Kosova i Metohije iz Orahovca i Velike Hoče, koji su došli u petodnevnu posetu Novom Sadu. 

Đurić je deci rekao da je Novi Sad oduvek bio grad velikog srca koji gradi i održava mostove prijateljstva sa svima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

"Mislim da ste svi vi takvi da vas je život u teškim uslovima u kojima odrastate naterao da nekako brže odrastete za razliku od dece u našem gradu, koji imaju nekako lakše uslove za život i školovanje. Ono što treba svakako da znamo je da su ljudi ti koji prave bolji život i bolje okruženje za sve nas, ali za to bolje okruženje i za te ljudske mostove važan je mir", rekao je Đurić. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vođa puta Bojan Pavlović kaže da je decu osmišljen raznovrstan program, te su tako imali priliku da obiđu Petrovaradinsku tvrđavu i posete Begeč, gde su probali riblje specijalitete.

Ovo je ne samo ispunilo njihova očekivanja, već ih i prevazišlo, nisu mogli ni da zamisle da će sve ovo doživeti tokom svog boravka u Novom Sadu. Ovo su stvari koje su možda svakodnevnica za njihove vršnjake, ali sam siguran da će za njih biti nezaboravno iskustvo, izjavio je Pavlović. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Organizator posete je preduzeće “Vode Vojvodine”, koje je obezbedilo paketiće i organizovalo razne aktivnosti u gradu, a direktor ovog preduzeća Srđan Kružević poručio je deci da čuvaju ova prijateljstva svojim znanjem i ljubavlju. 

Izvor: T a n j u g; Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

KiMdeca sa KiMNovi SadMilan Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva