:

:

TV Most

clock

Septembar 20, 2023   13:08

0

158

Grafiti OVK na zidu škole u Klokotu 128. etnički motivisan incident u ovoj godini

Juče su na zgradi Osnovne škole “ Sveti Sava“ u Klokotu ispisani grafiti sa simbolima OVK i uvredjive poruke za Srbe i Srbiju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je ovaj incident i izrazila zabrinitost zbog eskalacije nasilja.

Grafite i crtež neprimerene sadržine na zgradi škole primetili su juče pomoćni radnici prilikom dolaska na posao. O incidentu su obavestili upravu škole i uklonili natpise. Deca i roditelji su uznemireni, ali i …

„Navikli su na to“, kaže za Puls sekretar Osnovne škole „Sveti Sava“ Klokot Srđan Nikolić i dodaje da „iscrtavanje ovakvih grafita ne utiče dobro na suživot Albanaca i Srba koji su za to da se gradi mir za dalji život i budućnost”.

Iz Privremenog organa opštine Kosovska Vitina kažu da se informacija o incidentu vrlo brzo pročula ne samo u Klokotu, već i u susednim selima nastanjenim Srbima: Grnčaru, Vrbovcu , Mogili, gde se živelo normalno.

Sekretar Privremenog organa Vladimir Nojkić očekuje od nadležnih organa da utvrde ko je to i zbog čega uradio.

„Ovakvi događaji utiču na sve građane, a posebno na Srbe koji su rešeni da ovde žive i ostanu“, poručuje Nojkić.

Ispisivanje poruka mržnje na Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Klokotu koju pohađa 80-oro dece, još jedna je zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srpskom, čak i deci, ideološka osnova politike Aljbina Kurtija, i da je opasnost od nekontrolisane destabilizacije i eskalacije nasilja sveprisutna na Kosovu, saopštila je sinoć Kancelarija za Kosovo u Metohiju, uz podsećanje da je to bio 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba na Kosovu i Metohiji od početka ove godine.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMKlokotgrafiti OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva