:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2024   21:18

0

246

Grenel: Bisljimi sad napada i Lajčaka - Kurti i Osmani udaljavaju sve od sebe

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel konstatovao je na društvenoj mreži "X" da je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi napao danas specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

"Jao. Zamenik Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani udaljavaju sve od sebe", poručio je Grenel.

Zamenik premijera privremenih institucija u Prištini Besnik Bisljimi kritikovao je posrednika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka zbog "nepravednog i neutralnog pristupa procesu normalizacije".

Besljimi je zamerio Lajčaku što nije saopštio da se u Briselu sastao sa nevladinim organizacijama na KiM koje se "aktivno zalažu protiv integrancije Srba u ekonomski i društveni život Kosova".

"Gospodin Lajčak treba da nam objasni da li su u njegovom narativu srpske NVO sa Kosova deo NKEU Srbije i da li NKEU Srbija potpada pod njegov kišobran. Još jedna snažna demonstracija 'fer' i 'neutralnog' pristupa gospodina Lajčaka prema strankama u procesu normalizacije", napisao je Bisljimi na mreži Iks.

Izvor: Kosovo online

KiMGrenelLajčakBesljimi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva