:

:

TV Most

clock

Decembar 21, 2023   8:15

0

137

Grenel: Kurti i Osmani stvaraju sukob, umesto da sprovedu dogovore, ignorišu zahteve SAD

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Srbije i Kosova RIčard Grenel ocenio je da kosovska predsednica i premijer, Vjosa Osmani i Aljbin Kurti stvaraju sukob, jer umesto da sprovedu dogovoreno, oni ignorišu zahteve američke administracije.

"Ovo dvoje sada stvaraju sukob... Hašim Tači ovo nikada ne bi uradio...“, napisao je Grenel na društvenoj mreži „X“, reagujući na objavu sa profila Kos.data, na kojem se objavljuju vesti sa Kosova na engleskom jeziku - da su Osmani i Kurti upozorili na „novi mogući napad Srbije“, ali dodajući da su „spremni za svaki scenario“.

Grenel je poručio da Kurti i Osmani ne sprovode ranije dogovorene sporazume, već umesto toga insistiraju na sever Kosova i ignorišu zahteve Bajdenove administracije.

"Trošili smo vreme pritiskajući Srbiju da primeni sporazume, ali Kurti je promenio situaciju – jer nas vodi nazad. Kurti ne shvata da bi, ako počne da sprovodi sporazume koje je prethodna kosovska vlada sklopila, pritisak bio na Srbima da naprave iste poteze. Ali, Kurti kaže da sporazumi nisu stvarni i odbacuje ono o čemu se dogovorila prethodna kosovka vlada“, naveo je Grenel.

Izvor: Kosovo online; Foto: T a n j u g

KiMGrenelKurtiOsmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva