:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 27, 2022   18:18

0

33

Grlić Radman: Moram svima da se izvinjavam zbog Milanovića

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas da zbog izjava predsednika Zorana Milanovića o Ukrajini mora gotovo svima da se izvinjava.

"Moram da pozovem gotovo svakog ministra i izvinjavam se, da govorim da nije službena politika vlade to što je rekao Milanović“, naglasio je šef hrvatske diplomatije.

Naveo je i da u Ukrajini navodno postoji inicijativa da hrvatskog predsednika proglase "nepoželjnom osobom", prenosi Hina.

Ministar smatra da se radi o pokušaju "destabilizacije hrvatske vlasti“ koji je doneo "veliku štetu reputaciji“ u međunarodnoj zajednici.

Naglasio je kako Ukrajina nije prva država s kojom je Milanović uspeo da "posvađa“ Hrvatsku, jer su zbog njegovih izjava hrvatski ambasadori pozivani i u Bugarskoj, Austriji, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini.

Milanović je u utorak poručio da Ukrajini nije mesto u NATO savezu, da je reč o jednoj od najkorumpiranijih zemalja na svetu, da je predsednik Viktor Janukovič 2014. zbačen vojnim pučem, kao i da je kriza na ukrajinsko-ruskim granicama posledica američke unutrašnje politike.

Usledila je oštra reakcija zvaničnog Kijeva, a izjava hrvatskog predsednika završila je u svetskim medijima, navodi Hina.

Izvor: T a n j u g

HrvatskaMilanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva