:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2019   16:14

0

73

"Grmelo" je na Trgu republike, hor "Aleksandrov" oduševio Beograđane

Povodom 75. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, na Trgu republike priređen je svečani koncert ruskog hora "Aleksandrov".

Pred beogradskom publikom, vođeni dirigentskom palicom pukovnika Genadija Sačenjuka, izveli su "Sveti rat", "Sugljanku", zatim pesme o slobodi, Beogradu, Rusiji.

"Danas smo pripremili najbolji program Beograd. Imamo iskustva sa ovom publikom. Prezentovali smo program koji im se dopao. Mi smo u više od devedeset godina uspeli da imamo nastupe u više od sedamdeset zemalja, ali Srbija i Beograd su za nas nešto posebno. Mi znamo da nas tu vole, da publika naše pesme doživljava vrlo emotivno, da pevaju sa nama. To je velika odgovornost za nas", rekao je Mihail Moroševski, zamenik načelnika ansambla "Aleksandrov".

Članovi hora "Aleksandrov" pevaju na gotovo svim jezicima sveta, na repertoaru imaju 2.000 pesama i broje 200 članova. Izvode narodnu muziku, himne, operske arije i modernu muziku.

Nastupaju često na ratnim područjima, ali i u svečanim prilikama poput današnje. Pred srpskom publikom danas su nastupili 14. put, a čuveni ansambl Ruskih oružanih snaga u Srbiju je doputovao na poziv predsednika Aleksandra Vučića.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva