:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 09, 2023   16:30

0

105

Gužve na graničnim prelazima

Gužve na graničnim prelazima nastavljaju se i danas, pa se na prelazu Preševo, na izlazu ka Severnoj Makedoniji, vozila zadržavaju do 40 minuta, a na Horgošu, na ulazu iz Mađarske, oko jedan sat.

Oko 12 časova se najduže čekalo na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj.

Na izlaz iz Srbije se čeka 90 minuta, ali je popunjena međuzona, pa se na ulazu u Bugarsku provodi još dva sata.

Kolona putničkih automobila prema Dimitrovgradu duga je oko četiri kilometra.

Vozila se na Gradini propuštaju u pet traka, a šesta je rezervisana za autobuse.

Više od 95 odsto putnika koji prelaze granicu sa Bugarskom su turski državljani nastanjeni Evropskoj uniji, a na odmor se vraćaju kući.

Za protekla 24 časa granicu je na Gradini prešlo skoro 30.000 putnika, navodi Radiotelevizija Srbije.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na putu Inđija - Stara Pazova (centar), obustava saobraćaja do 31. jula zbog radova na rehabilitaciji.
Alternativni putni pravac je put Inđija - Putinci i put Putinci - Stara Pazova, saopštilo je JP "Putevi Srbije". Silbaš - Bački Maglić do 27. jula do 17 časova, zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, na snazi će biti obustava saobraćaja.

Alternativni putni pravci: Silbaš - Despotovo, pa preko mesta Ravno Selo do Zmajeva, zatim putem do Rumenke i ka Bačkom Petrovcu.

Za putnička motorna vozila alternativni putni pravci su: Silbaš - Despotovo, pa do mesta Ravno Selo, zatim opštinski put preko mesta Kulpin do Bačkog Petrovca.

U Divcima do 13. jula, od 22 do 6 časova, kratkotrajne obustave saobraćaja zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac.

Saobraćaj će u navedenom periodu biti obustavljan na po 20-30 minuta. Petlja Aerodrom - petlja Autokomanda, radovi u pokretu na uklanjanju državnih zastavica Srbije i Crne Gore, ka Šidu u noći između 10. i 11. jula, 7.2023.od 23.00 do 2.00 časa. Za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka.

Topola (Natalinci) - Gornja Trnava, do 31. decembra 1od 7 do 17 časova, radovi na rehabilitaciji u dužini od 500 metara, uz naizmenično propuštanje vozila i regulisano je semaforima. U zoni radova van naizmeničnog odvijanja saobraćaja regulisanog semaforima, saobraćaj se odvija nesmetano u oba smera na dužini od 2.000 metara, u skladu sa privremenom gradilišnom signlizacijom kojom je predviđeno ograničenje brzine na 40 km/h.

Izvor: RTV

granični prelazi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva