Han zahteva više novca za EU

:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2019   10:07

0

69

Han zahteva više novca za EU

Budući evropski komesar za budžet i administraciju Johanes Han insistira na budžetskom planu s dodatnim troškovima za članice, ali u njegovoj domovini, Austriji, Narodna partija (OVP) bivšeg premijera Sebastijana Kurca, iz koje potiče, nije voljna da plaća više u budžet Unije.

"Postoje određeni zadaci koje moramo ispuniti i želje članica. Težište je zaštita spoljne granice i izgradnja delotvorne agencije za zaštitu granica sa oko 10.000 ljudi. To ne može da se uradi bez novca”, poručio je Han u intervjuu za bečki dnevniku "Esterajh".

Istakao je da dodatni zadaci koštaju, te da je predlog budžeta sve predvideo, kako te želje, tako i izlzak Velike Britanije iz EU.

"Ako se dodatni troškovi uporede s brojem stanovnika, onda to znači po glavi građana dodatni trošak u visini od jedne 'kafice' dnevno”, objasnio je Han, koji je uveren da će se postići kompromis.

On je podsetio da je jedini komesar koji direktno referiše o svom resoru predsednici Evropske komisije, i da se radi o najznačajnijem resoru.

Izrazio je nadu da će Velika Britanija istupiti iz članstva EU uz dogovoreni sporazum, jer se radi o drugoj privredi po veličini u EU i 11 milijardi evra koje London neće više uplaćivati u budžet EU.

Izvor: Танјуг

HanEUBregzitfinansiranje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva