:

:

TV Most

clock

Jul 31, 2023   14:09

0

56

Haradinaj: Kurti izazvao duboku krizu, opozicija da se ujedini protiv vlasti

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj istakao je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti gurnuo tzv. Kosovo u duboku krizu i zatražio od opozicionih partija da se ujedine za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vlasti u Prištini.

''Prema mojoj proceni, Kosovo je u opasnoj krizi, koja više nije u uobičajenim parametrima kada vlast nije dobra, već postoji rizik koji ugrožava suštinu onoga što jesmo, u ovom slučaju republika'', rekao je Haradinaj i dodao da opasnost ne dolazi samo od načina na kojim se upravlja u Prištini, već i od toga kako su se odnosi sa saveznicima pogoršali, prenosi Koha.

Haradinaj je zatražio od opozicije da prikupi 40 potpisa za početak, kako je rekao, bitke za nepoverenje.

''Opasnost od ove krize nas primorava i obavezuje, da legitimno izađemo na glasanje o nepoverenju. Od ovog trenutka kada se opozicija, u ovom slučaju Demokratska partija Kosova, Demokratski savez Kosova i ABK, udruže i sakupe 40 potpisa, odmah počinje bitka za preostale glasove. A tu je i mobilizacija svih onih koji smatraju da ovo stanje treba zaustaviti'', rekao je on.

Izvor: T a n j u g

KiMHaradinajKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva