:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Februar 14, 2020   14:24

0

257

Heroj iz Koretišta: Predrag Savić dao krv 101. put

Zdravstveni centar Gnjilane, u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta, organizova je i ove godine akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Među plemenitim Srbima iz Kosovskog Pomoravlja krv je jutros dao i Predrag Savić iz Koretišta kojem je ovo 101 put da učestvuje u toj akciji.

„I moj otac je bio dobrovoljni davalac krvi, a sada i sin, porodična tradicija se nastavlja", ponosan je šezdesetogodišnji Savić.

Marku Stojanoviću, iz Crvenog krsta, ovo je bio prvi put da daje krv.

"Prvi put dajem krv. To je human gest koji traje svega pet minuta. Jednim našim davanjem možemo pomoći onima kojima je krv preko potrebna i bilo bi dobro da je što više donatora i da se češće organizuju ovakve akcije", kaže Stojanović.

Pre nego što donatori daju krv, i ovaj put je bio obavezan medicinski pregled, tako da su građani mogli i da provere svoje zdravstveno stanje.

„Cilj akcije je da se prikupi što više jedinica krvi za potrebe bolnice u Pasjanu, a posebno porodilišta. Najpotrebnije su RH negativne krvne grupe", kaže glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.

Akciji se odazvao veliki broj meštana i iz susednih opština, ali i monasi iz obližnjeg manastira Draganac.

Zdravstveni centrar Gnjilana apeluje na sve građane da učestvuju u ovim plemenitim akcijama i daju krv za one kojima od toga zavisi život.

Izvor: RTV Puls

KiMKoretištedobrovljni davaoci krviPredrag Savić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva