:

:

TV Most

clock

Septembar 05, 2023   13:23

0

97

Hodžaj: Srbiju primaju u organizacije dok tzv. Kosovo zbog Kurtija sankcionišu

Potpredsednik skupštine privremenih prištinskih institucija Enver Hodžaj primetio je danas da, dok Srbiju primaju u sporazum u okviru Asocijacije nacija Jugoistočne Azije (ASEAN), tzv. Kosovo zbog politike koju vodi Aljbin Kurti sankcionišu i isključuju iz procesa u mnogim međunarodnim organizacijama.

Hodžaj, koji je član Demokratske partije Kosova, istakao je u objavi na Fejsbuku da u multipolarnom svetu "Kurtijeva vlada vodi potpuno pogrešnu politiku".

Ukazao je i na to da zbog toga zapadne demokratije sankcionišu vladu u Prištini, a velike azijske zemlje, koje, kako je naveo, priznaju tzv. Kosovo, isključuju iz procesa.

To, prema njegovim rečim, potvrđuje i pristupanje Srbije Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji u okviru ASEAN-a, za koji je rekao da je uticajna organizaca koja predstavlja najrazvijeniji region Azije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić potpisao je danas u Džakarti, gde se održava 43. samit ASEAN, instrument o pristupanju Ugovoru o prijateljstvu i saradnji u Jugoistočnoj Aziji.

Evropska unija je u junu uvela sankcije tzv. Kosovu, zahtevajući deeskalaciju situacije na severu pokrajine.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA

KiMEnver HodžajKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva