:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2022   16:41

0

171

Hodžić: U toku realizacija dva kapitalna projekta u Severnoj Mitrovici

Opština Severna Mitrovica trenutno sprovodi dva kapitalna projekta koja se tiču putne infrastrukture– rekonstrukciju ulica Nemanjina i Vlade Ćetkovića, a ukupna vrednost ovih projekata je blizu pola miliona evra.  

U pitanju je kompletna reparacija koja uključuje i zamenu kompletne kanalizacione i vodovodne mreže kao i omogućavanje priključivanja stambenih objekata na iste, rasvetu i asfaltiranje. 

Zbog radova, funkcionisanje saobraćaja u smeru ka gradskoj bolnici je otežano, a iz lokalne samouprave mole građane za strpljenje, kako bismo po završetku radova imali ulicu  mnogo efikasniju za korišćenje nego što je to bilo do sada.

Rekonstrukcija ulice Vlade Ćetkovića trebalo bi da bude završena do kraja oktobra, a do sada je izvedeno 30 odsto najdelikatnijih radova na projektu.

Prema rečima Andrijane Hodžić, zamenice gradonačelnika opštine Severna Mitrovica teren je onemogućio proširenje ulice ali je vodovodna mreža unapređena tako da sada i građani u višespratnicama imaju bolje vodosnabdevanje.

 “Nadam se da ćemo ovih dana imati situaciju da će ova ulica biti koliko toliko prohodna i nećemo imati (saobraćajni) kolaps koji se beleži ovih dana”, rekla je Hodžić i dodala da su urađeni i novi priključci na vodovodnu mrežu 

Sada slede radovi koji se dinamički brže završavaju. Za deo ulice kod malog kružnog toka, u blizini glavnog ibarskog mosta, nije moguće uraditi znatno proširenje, već će biti delimično proširen.

 “Biće komfornije za korišćenje samim tim što tog kružnog toka neće biti. Ulice će biti prohodne i sa jedne i sa druge strane”, rekla je Hodžić uz primedbu da je kružni tok do sada korišćen kao parking a da je rekonstrukcijom predviđeno i obeležavanje parking mesta što će dovesti do bolje organizacije u skladu sa površinom koja je na raspolaganju za parkiranje. 

Kada je u pitanju budžet za narednu godinu, kompletna opštinska administracija radi na razmatranju zahteva građana, i cilj lokalne samouprave jeste njihovo uključivanje u procese donošenja odluka, da od njih čuju koji su to gorući problemi I koji projekti bi trebalo da budu implementirani.

Nedavno nevreme i obilne padavine ukazale su na nedostatke krovnih konstrukcija na javnim zgradama, fasadama i, kako je rekla zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice potrebno je planiranje sredstava za otklanjanje ovih problema kako bi se obezbedila sigurnost pešacima ali i poboljšanje kvaliteta života stanovnika tih zgrada.

Međutim, kako je naglasila Hodžić, lokalna samouprava ima zabranu od Ministarstva finansija u Prištini da uloži sredstva u projekte ovog tipa.

“Građani neka se spreme da na sledećim javnim raspravama i predlože projekte koji mogu biti usvojeni i mogu biti implementirani”, poručila je Hodžić i istakla da se projekti koji mogu biti realizovani tiču zelenih površina, putne infrastrukture, javne rasvete, kanalizacione i vodovodne mreže.

Što se tiče sektora obrazovanja i zdravstva, dosadašnji  planirani projekti su većinom završeni, ali je opština  u komunikaciji sa rukovostvom svih institucija I nadaju se da će od njih dobiti informacije o tome koje su njihove potrebe I u skladu sa tim trudiće se da ispune njihove zahteve.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMHodžićinvesticije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva