:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2022   15:35

0

125

Humani maratonac trči za malog Aleksandra iz Brestovika

Aleksandru Džavriću iz Brestovika potrebna je transplantacija matičnih ćelija koja se radi u Turskoj. Aleksandar Kikanović iz Loznice krenuo je na put od Krupnja do manastira Jaši dug 1150 Km u nameri da sakupi novac za njegovo lečenje.

Draško Džavrić kaže da je veoma zahvalan svim ljudima koji pomažu u lečenju njegovog sina Aleksandra, a pogotovo Aleksandru Kikanoviću koji se odlučio da trčanjem sakuplja novac za njegovo lečenje.

“Imenjak mog sina, koji se trenutno leči u Turskoj, odlučio je da trči preko Srbije. Stvarno čovek velikog srca, treba ga podržati medijski jer je čovek stvarno ispao fer, dao je celog sebe i grota bi bilo da se to medijski ne proprati. Stvarno svaka čast toj ljudini od čoveka, ne znam šta da kažem, njemu hvala i svima hvala ko god pošalje tu poruku na 1286. Stvarno sam zahvalan i video sam da ima pomaka posle ove prve terapije u Turskoj i da moramo da idemo dalje i da možemo dete da spasimo. Bez obzira što je moj sin, i da je neko drugo dete treba biti human. Alergija se uklonila za 15 dana, to je stvarno živo čudo, a idemo dalje saće druga terapija 29-og tako da se nadamo dobrim rezultatima. Tako da hvala svima a najviše našem borcu Aleksandru Kikanoviću i njegovom društvu koje ga prati na put. Akcija će trajati oko 27 ili 28 dana, dečko će svakog dana trčati po 40 km. Hvala mu na tome, naš veliki borac, hvala svima i hvala vama iz Radio Goraždevca“, kaže Draško Džavrić.

Aleksandar Kikanović, mladić koji je odlučio da istrči 1150 km i tako sakupi deo novca za malog Aleksandra, poziva sve ljude dobre volje da pošalju poruku 1286 na 3030.

“Dobro jutro, pomaže Bog dobri narode, ja sam već krenuo sedmi dan da trčim. Ako Bog da današnjih 40 km stižemo do mesta Golubac. Ja sam Aleksandar Kikanović iz Loznice, jedan od retkih maratonaca koji ne trči za medalje, pehare, pare već za bolesnu decu. Ovaj put sam krenuo put manastira Jaši, put od 1150 km. Put ozdravljenja malog Aleksandra Dzavrića sa Kosova i Metohije. Ako meni nije problem da ustanem u 6 i svakoga dana trčim 40 km, mislim da ni vama nije problem da danas ne popijete tu jednu kafu i uplatite na 1286 na 3030 za malog Aleksandra koji treba da ide na transplataciju matičnih ćelija u Tursku. Nije meni teško, mnogo je teže Aleksandru i njegovim roditeljima. Ja sam iza sebe ostavio kilometre i kilometre, trčao sam i do Ostroga, Hilandara, Rusije i ako Bog da sreće krajem septembra stići ću u manastir Jaši da se pomolim moštima Svete Petke za malog Aleksandra Dzavrića. A vi, gradjani Srbije, sportisti, svi ostali telefon u ruke 1286 na 3030“, kaže Aleksandar Kikanović za Radio Goraždevac.

Podatke za uplatu novca za malog Aleksandra Džavrića iz Brestovika kod Peći možete pronaći i na sajtu humanitarne organizacije Budi human.

Izvor: Radio Goraždevac; Foto: HO "Budi human"

Aleksandar DžavrićKiMBudi humanAleksandar Kikanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva