:

:

TV Most

clock

Septembar 15, 2021   18:46

0

185

Humanitarna pesma „Iznad Prizrena“ za decu Orahovca VIDEO

Muzičar Bojan Milićević, nekadašnji član i bubnjar sarajevske pop rok grupe „Regina“, posle duže pauze, vratio se muzici i to u obliku važne humanitarne akcije putem pesme „Iznad Prizrena", za koju je snimio i spot uz pomoć Hora Hrama Sv. Vasilije Ostroški sa Bežanijske kose.

Vođeni idejom da se pomogne srpskoj deci u izolovanoj sredini Orahovca u akciji "Božur za decu Orahovca", glavni cilj je da najmlađi što pre dobiju sportsku halu u ovom gradu.

Autor teksta pesme je upravo Milićević, koji je i pevao pesmu, a sam projekat je realizovao uz podršku pomenutog crkvenog hora i u produkciji TV Hram.

Predstavljajući novi singl i spot za ovaj human čin, Milićević poručuje da je pesma inspirisana njegovom posetom Prizrenu i Prizrenskoj bogosloviji pre tri godine i dodaje da nije znao ni očekivao da će pesmu pevati, dok je pisao tekst.

„Tada sam prisustvovao kraju školske godine, a mladi bogoslovi su horskom pesmom pozdravili nas, posetioce. Bogoslovija se nalazi u centru Prizrena i ceo grad je ođekivao pesmom tih mladih bogoslova“, započinje priču autor projekta.

„To je bio trenutak kad sam shvatio da je pravi život baš tu, u tom malom dvorištu bogoslovije u kojem vladaju ljubav, pesma i vera, bez obzira na okruženje u kojem se nalaze, kao i da smo svi mi baš sa Metohije ili Kosova, bez obzira gde nas je majka rodila“, pun emocija priča Milićević, koji se sada predstavlja u nešto drugačijem muzičkom maniru.

Dok je stvarao pesmu, muzičar je mislio je će je neko drugi otpevati, već pevački afirmisan i priznat.

Međutim, njegov producent Nino Ademović mu je savetovao da ipak on peva, jer mu se dopala posebna sugestija i emocija u njegovom glasu, a istog je mišljenja bila i glavni dirigent hora Katarina Božić.

Bojan Milićević je otkrio da je posle singla „Iznad Prizrena“ u planu objavljivanje mini albuma pod nazivom "Iznad nas".

Projekat je pomogao Kulturni fond SOKOJ-a, kao i OPFS-a.

Orahovac je gradsko naselje i sedište istoimene opštine u Srbiji, koje se nalazi u jugozapadnom delu Kosova i Metohije i pripada Prizrenskom upravnom okrugu.

Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, tamo je tada živelo 15.892 stanovnika.

U Orahovcu se nalazi oko 280 Srba, od čega sedamdesetoro dece, a svi žive oko crkve u gornjem delu na prostoru površine 500 metara u prečniku, kako je naveo Milićević.

Izvor: T a n j u g

Bojan MilićevićIznad PrizrenaOrahovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva