:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 17, 2021   13:50

0

142

Humanitarni bazar u OŠ “Sveti Sava”: Samo za Anđelijine oči

Tradicionalno, i ove godine u OŠ“Sveti Sava“ u Severnoj Mitrovici održan je Novogodišnji vašar, koji je humanitarnog karaktera. Članovi Učeničkog parlamenta došli su na ideju da ove godine sva prikupljena sredstva  od prodaje na vašaru,budu za lečenje trogodišnje Anđelije Kitanović.

Na štandovima Novogodišnjeg vašara našli su se raznovrsni, ručno pravljeni ukrasi koje su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ izradili sa svojim nastavnicima. Prikupljen novac od prodaje namenjen je za lečenje Anđelije Kitanović.

Poželevši dobrodošlicu posetiocima Novogodišnjeg vašara, direktor OŠ „Sveti Sava“ Milorad Jovanović pozvao je sve da se uključe u humanitarnu akciju kako bi zajedno pomogli Anđeliji.

„Anđelija, koja ima tri godine bori se sa velikim problemima i mora da ide na treću operaciju kako bi se njen vid spasio i kako bi mogla da se normalno razvija i raste“, rekao je Jovanović.

Učenica Ana Simić rekla je da su u akciji izrade ukrasa učenici zajedno sa nastavnicima vredno radili.

„Svi smo imali zajednički cilj – da budemo humani i skupimo što više novčanih sredstava za lečenje male Anđelije Kitanović“, naglasila je Ana.

Učenici su realizovali zajedničku ideju i omogućili Mitrovčanima da se uključe u ovu humanitarnu akciju koja je naišla na dobar odziv i odobravanje sugrađana koji su mišljenja da bi ovakvih akcija trebalo da bude više.

 „Drago mi je da je pokrenuta ova akcija kako bi se pomoglo jednoj maloj devojčici da se izleči. To bi trebalo što češće da radimo jer je mnogo bolesne dece u našoj lepoj Srbiji“, ocenila je jedna od posetiteljki.

Istog mišljenja su bili i ostali posetioci koji su ukazali da ima mnogo dece kojima je pomoć potrebna.

Nakon dve uspešne operacije oka u Belgiji, trogodišnjoj Anđeliji Kitanović iz sela Odevce zakazana je i treća, hitna operacija početkom naredne godine za koju je potrebno prikupiti 10 hiljada evra 

Izvor: TV Most

Novogodišnji vašarKiMOŠ "Sveti Sava"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva