:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Oktobar 22, 2023   12:34

0

106

IDF: Visoki komandant Hamasa poginuo u izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je danas da je visoki komandant Hamasa poginuo u izraelskom vazdušnom napadu tokom noći u Pojasu Gaze.

"Ne zaustavljamo naše napade na pojas", rekao je on, dodajući da je na desetine pripadnika Hamasa, uključujući zamenika komandanta te militantne grupe, ubijeno u napadima tokom noći, preneo je "Tajms of Izrael".

On je istakao da IDF pojačava napade u Pojasu Gaze kako bi smanjila pretnje svojim snagama u pripremama za sledeću fazu rata, misleći na očekivanu izraelsku kopnenu ofanzivu.

"U sledeću fazu idemo pod najboljim uslovima za IDF i u skladu sa odlukom političkog ešalona", dodao je Hagari.

IDF je prethodno saopštila da su u vazdušnom napadu u blizini granice sa Pojasom Gaze ubile dva komandosa Hamasove jedinice Nuhba, koja je 7. oktobra predvodila napad Hamasa na jug Izraela.

Vojska je dodala da su u napadu ubijeni i drugi pripadnici palestinske militantne grupe Hamas, ali nije saopštila detalje.

IDF je istakla da su borbeni avioni noćas napali desetine lokacija Hamasa u Pojasu Gaze, a da su na meti bili položaji Hamasa u višespratnicama, tuneli, skladišta oružja, komandni centri i džamije koje Hamas koristi u borbenim dejstvima.

Izvor: T a n j u g

IDFHamasvođa
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva