:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2021   21:58

0

202

Incident u Ugljaru mogao da preraste u fizički sukob sa težim posledicama

U osnovnoj školi u Ugljaru kod Kosova Polja došlo je do incidenta koji je, po mišljenju radnika škole, mogao da preraste i u fizički sukob. Naime, uznemiravanje učenika škole na sportskom poligonu od strane grupe mlađih Albanaca, koje se u kontinuitetu dešava od prošle godine i u poslednjem slučaju mogao je da se završi sa težim posledicama. 

Direktor OŠ “Ugljare” u Ugljaru Vesna Martinović, za RTV Gračanica kaže da je sportski poligon gde je do incidenta došlo jedino mesto u ovom selu gde se omladina okuplja, a nakon polednjih događaja, sumnja da će roditelji dopuštati deci da sama budu u školskom dvorištu.

“Dok su se naša deca igrala u školskom dvorištu na poligonu, tu su se našla i deca albanske nacionalnosti koja su preskočila ogradu. Na snimku koji smo videli, sve je izgledalo normalno dok naša deca nisu počela panično da odlaze sa igrališta, kasnije smo saznali da je kod dece postojala pretpostavka da jedan od dece albanske nacionalnosti kod sebe ima nož, kaže Martinović.

Poslednji slučaj uznemiravanja dece prijavljen je kosovskoj policiji od koje se očekuje da preduzme odgovarajuće mere, jer je sportski poligon u sklopu osnovne škole jedini prostor za okupljanje i igru dece u ovom mestu.

“Naša deca, sem ovog poligona i školskog dvorišta, nemaju drugo mesto gde bi se okupljali, ovo je jedino mesto okupljanja omladine sela Ugljara. Sa ovim događajem nijedan roditelj nije siguran da pusti dete samo,” dodaje direktorka Vesna Martinović.

Osnovna škola koju pohađa oko 90 učenika ima video nadzor, međutim, kako to nije dovoljno za bezbednost đaka dok su u školskom dvorištu, rukovodstvo škole u slučaju ponovnog uznemiravanja, tražiće od nadležnih preduzimanje i dodatnih mera.

Izvor: RTV Gračanica

UgljareVesna Martinovićškola
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva