:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2020   20:51

0

180

Institucije bez uputstava o načinu glasanja u Podujevu i Severnoj Mitrovici

Za održavanja vanrednih izbora u Severnoj Mitrovici i Podujevu 29. novembara institucije još uvek nisu dale uputstva o tome kako treba organizovati postupak glasanja, u vreme kada se povećavaju slučajevi zaraze koronavirusom, piše Koha.

Ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da se o ovom pitanju razgovaralo u Savetodavnom odboru i prema njegovim rečima, u saradnji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje Kosova (NIJZK) uskoro se očekuju preporuke za ovaj proces.

Međutim, direktor NIJZK Naser Ramadani nije dao informacije, već je rekao da je za ovaj proces odgovorno Ministarstvo zdravlja, a ne on.

Uputstva NIJZK zatražena su u subotu na sastanku Centralne izborne komisije kada su se pojavile nejasnoće kako primiti glasanje .

Takođe, postoji neizvesnost oko vođenja predizborne kampanje, procesa koji je u normalnim okolnostima praćen velikim okupljanjem ljudi.

Sada kada je zbog opasnosti od koronavirusa zabranjeno okupljanje više od pet ljudi, CIK očekuje da se kampanja odvija u elektronskom obliku.

Izborna kampanja u Severnoj Mitrovici trajaće dve nedelje, a u Podujevu pet dana.

Izvor: Kosovo Online

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva