:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 14, 2021   11:32

0

168

Interesovanje ambasadora za Zakon o slobodi veroispovesti

Ambasadori Kvinte i Delegacije EK u Podgorici na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Đorđem Radulovićem posebno su bili zainteresovani za izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je predsednik Milo Đukanović odbio da potpiše i vratio ga parlamentu na ponovno izjašnjavanje, piše podgorička Pobjeda.

 

Ambasadori pet najmoćnijih država, piše list, intereslovali su se i za validnost izjave episkopa SPC Joanikija koji je "otvoreno rekao da su izmene pisali pravnici Srpske pravoslavne crkve".

"Susreti ovakvog tipa uobičajeni su u državama regiona, ali je poslednji susret sa uticajnim ambasadorima bio od posebnog značaja jer je ministar spoljnih poslova morao da obrazloži najnovije zakonodavne inicijative", navodi podgorički dnevnik.

Ambasadori su se, kažu, posebno interesovali za "ekspresne izmene Zakona o slobodi veroispovesti koji je predložen bez neophodne javne rasprave i bez prethodnog mišljenja Venecijanske komisije, najznačajnijeg stručnog tela Saveta Evrope".

O izmenjenom Zakonu o slobodi veroispovesti i drugim usvojenim zakonima, parlament će ponovo glasati na vanrednoj sednici zakazanoj za 20. januar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva