:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 04, 2019   18:06

0

253

INTERVJU Ljajić: Sam Bog zna hoće li takse biti ukinute (video)

Anticivilizacijske takse od 100 odsto koje je uvela prištinska vlada još uvek su na snazi. Iako su upozorenja Evropske unije i SAD da Priština mora da ih ukine oni to još nisu učinili. Privremena kosovska vlada usvojila je još jednu protivpravnu meru kojom je promenjen statut Kombinata „Trepča“. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je u intervjuu za našu televiziju da je ukidanje taksi, uprkos upozorenjima EU i SAD, neizvesno.

„Sam Bog zna hoće li takse biti ukinute, imajući u vidu da svakodnevno stižu različite najave iz Prištine – jedni najavljuju njihovo ukidanje, drugi pooštravanje mera prema Srbiji, različita uslovljavanja za ukidanje taksi... Pritisak medjunarodne zajednice je evidentan, posebno EU i SAD. Da li će taj pritisak rezultirati povlačenjem i ukidanjem taksi teško je reći, pogotovu što su ove takse postale u unutrašnje političko pitanje i na samom Kosovu“, izjavio je Ljajić.

O čemu je još govorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić možete čuti i pogledati u video prilogu:

Rasim LjajićtakseKiMPrištinaSADEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva