:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 30, 2021   20:16

0

68

Izlazne ankete u Hrvatskoj: Tomašević ubedljivo vodi u Zagrebu

Završen je drugi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj, a prema prvim rezultatima izlaznih anketa u Zagrebu ubedljivo vodi Tomislav Tomašević iz platforme Možemo. Neizvesnosti nema ni u Splitu, Rijeci i Osijeku.

Prema rezultatima izlaznih anketa koje je objavio HRT, građani Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka dobiće nove gradonačelnike.

U Zagrebu je, prema izlaznim anketama, pobedu odneo Tomislav Tomašević iz platforme Možemo za kojeg se procenjuje da je osvojio 68,2 odsto glasova, dok je Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta, prema procenama, dobio 31,7 odsto glasova.

Na izborima u Splitu, prema anketama, u prednosti je Ivica Puljak iz stranke Centar sa 59 odsto glasova, a kandidat HDZ-a Vice Mihanović ima 40 procenata.

U Rijeci vodi Marko Filipović iz SDP-a sa 57 odsto, dok je nezavisni kandidat Davor Štimac dobio 42 procenta glasova.

Prema anketama u Osijeku ubedljivo vodi Ivan Radić iz HDZ-a sa 63 odsto glasova, a kandidat Domovinskog pokreta Berislav Mlinarević je dobio 36 procenata glasova.

Birači u Hrvatskoj glasali su za gradonačelnika Zagreba, 14 župana, gradonačelnike 56 gradova i načelnike 87 opština. 

Izborna mesta su bila otvorena do 19 sati, a građani s pravom glasa su odlučivali između dva kandidata koji su imali najbolje rezultate u prvom krugu.

Hrvatskaizbori

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva