:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 22, 2018   14:20

0

262

"Jabuke su bile slatke” u Mitrovačkom dvoru

Pozorišna grupa “Budi muško klub”  iz Kosovske Mitrovice , kao ogranak omladinske organizacije Sinergija, izvela je svoju  11 pozorišnu predstavu, “Jabuke su bile slatke”.  Radnja predstave koja je, kao i sve prethodne, edukativog karaktera odvija se u nepoznatom ruralnom području na severu Kosova i Metohije gde grupa neobičnih, duhovitih i međusobno različitih žena putuje na odredište koje ne postoji.

Predstava je rađena po tekstu i u režiji mlade glumice Dunje Nikolić, koja je, kako i sama kaže, često putujući bila svedok ovakvim pričama i dešavanjima.

“Radi se o našem mentalitetu, našem narodu koji je još uvek na ovom brdovitom i dinamičnom Balkanu. Radnja je smeštena dakle ovde, pretežno severni deo Kosova i Metohije, i narod koji se predstavlja u svojim i vrlinama i manama”, kaže Nikolić.

Nastala 2012. godine, ova pozorišna grupa izvela je do sada 10 pozorišnih predstava na teme nasilja, alkoholizma, rodne ravnopravnosti, te ostalih važnih pitanja koja se tiču mladih ljudi.

“Do sada smo imali deset predstava koje smo izveli više od trideset puta i to u nekoliko različitih mesta, kao što su Zubin Potok, Leposavić, Raška, Šilovo, Gračanica, i naravno Kosovska Mitrovica”, ističe Jovana Stojanović, PR OEK Sinergija.

“Što se tiče aktivnosti, već smo odradili sve ono što smo planirali. Prezadovoljni smo i što se tiče samih volontera i što se tiče aktivnosti, negde smo čak i naša očekivanja prevazišli, što nam je donekle i cilj naravno. Što se tiče aktivnosti za ovu godinu, ostala nam je ova predstava i sledeće nedelje izbor za naj volontere i volonterku, što je tradicija unazad pet godina”, navodi  Miodrag Dančetović, tehnički direktor OEK Sinergija.

Rodna ravnopravnost i prevencija nasilja teme su kojima se ovaj klub bavi već šest godina i koji je svojim trudom, zalaganjem i radom ostavio za sobom na hiljade edukovanih mladih ljudi. 

Izvor: TV Most

SinergijaPredstava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva