:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2022   18:41

0

141

Jevtić: Jedinstvo svih Srba od Štrpca do Leposavića

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je danas da Srbi iz Sirinićke Župe još snažnije i jedinstvenije pružaju punu podršku Srbima sa severa Kosova koji, kako navodi, proživljavaju zulum koji nameće kosovski premijer Aljbin Kurti. 

"Muke kroz koje prolaze naša braća i sestre na severu Kosova i Metohije nama su dobro poznate i zato im danas još snažnije i jedinstvenije pružamo punu podršku u njihovom dostojanstvenom zalaganju za život dostojan čoveka u 21. veku. Svi smo mi svedoci institucionalnog nasilja koji Kurti sprovodi protiv našeg naroda na Kosmetu! Sa velikom pažnjom pratimo poslednjih meseci dešavanja na severu Kosmeta gde naši sunarodnici proživljavaju zulum koji nameće Kurti", naveo je Jevtić na Fejsbuku. 

Jevtić naglašava da su pritisci sa kojima se suočava država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić iz dana u dan sve veći. 

"Naša Sirinićka župa je na udaru već godinu dana, upadi specijalnih policijskih snaga i maltretriranje naših sugrađana na naše slave i praznike jasna su poruka srpskom narodu i zbog toga smo zabrinuti za naš ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji, za naš život u Sirinićkoj župi jer hoće da nas proteraju sa naših vekovnih ognjišta! Zato naš odgovor na takve podle planove jeste i treba da bude još čvršće jedinstvo svih Srba od Štrpca do Leposavića!", zaključuje Jevtić. 

Izvor: Kosovo online

KiMJevtić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva