:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2023   18:07

0

108

Jevtić sa Zijade o implementaciji postignutih dogovora i poteškoćama sa kojima se susreću Srbi na KiM

Predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić sastao se danas sa specijalnom prdstavnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na KiM i šeficom misije UNMIK Karolin Zijade. Tokom sastanka, kako je objavljeno na fejsbuk stranici Opštine Štrpce bilo je reči o dijalogu Beograda i Prištine, Zajednici srpskih opština, bezbednosti, ekonomiji... 

Jevtić je upoznao sagovornicu sa uticajem i posledicama visoke politike na pregovore u Briselu i njihov uticaj na živote, bezbednost običnih ljudi i naših građana. 

"Reakcije i postupci građana na pregovarače u Briselu su različiti, međutim ono što je preko potrebno svima nama jeste povratak poverenja u institucije, i to je ona konkretna stvar koja utiče na živote naših građana. Neprimereno ponašanje i ophođenje institucija centralne vlasti prema institucijama lokalne vlasti, na različitim, neuobičajenim načinima i procedurama, dovodi do gubitka poverenja naših građana u iste", rekao jeJevtić.

Jevtić je, kako je objavljeno na fejsbuku, upoznao Zijade i sa poteškoćama kroz koje su opština Štrpce i njeni građani prolazili u proteklom periodu, počevši od hapšenja bivšeg gradonačelnika i radnika Opštine, zatvaranja Privremenog organa za opštinu Štrpce i podizanje optužnica protiv radnika, policijskih akcija gde su hapšeni naši građani pod raznim neosnovanim optužbama i ostalim optužbama koje na račun lokalne samouprave stižu od strane centralnih vlasti. 

Tokom sastanka je zaključeno da je implementacija postignutih dogovora najbitnija i da od toga zavisi i povratak Srba u institucije ali i povratak poverenja u iste. 

Izvor: TV Most; Foto: fejsbuk

KiMJevtićZijade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva