:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2019   17:20

0

237

Jevtić: Ukidanje takse otvara put dijalogu i saradnji

Posle razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmerom ministra za zajednice i povratak u ostavci Dalibora Jevtića je rekao da su razgovarali iskreno i otvoreno o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Tema razgovora je bila odluka o taksama. Zvaničan i jasan stav američke administracije je da takse moraju biti što pre ukinute ili suspendovane kako bi se otvorila mogućnost za nastavak dijaloga.

„Sa gospodinom Palmerom razgovarao sam i o dijalogu. Dijalog je jedini put da se reše svi problemi i sve nesuglasice i generalno odnos dva naroda. Ono što smo posebno naglasili jeste to da će ukidanje takse otvoriti, ne samo put dijalogu, već mogućnosti saradnje na svim nivoima, saradnje i razgovora. Takve odluke ne doprinose onom krajnjem cilju a to je mir i suživot“, izjavio je Jevtić.

 Hapšenje povratnika Zorana Đokića je nešto što dodatno zabrinjava rekao je Jevtić.

„Naglašeno je da se izbegavaju takve situacije, kako bi se izbegle tenzije i da moramo da se vratimo za pregovarački sto, da razgovaramo. A predislov i prepreka ka ponovnom razgovoru je ukidanje odluke o taksi na uvoz robe iz Srbije od 100 odsto“, izjavio je Dalibor Jevtić.

Izvor: TV Most

jevtićizjava

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva