:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 12, 2021   11:58

0

53

Joksimović: Aktivna saradnja sa OEBS-om u oblasti vladavine prava

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović danas je sa novopostavljenim šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom razgovarala o procesu evropske integracije naše zemlje, a pre svega o reformskim aktivnostima Vlade Srbije usmerenim na ubrzanje pristupnih pregovora.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, Joksimović je informisala ambasadora Bratua o spremnosti naše zemlje da nastavi pregovore o članstvu u EU po novoj metodologiji, čije detalje će Evropska komisija uskoro objaviti. "Uvereni smo da će novi način vođenja pregovora, koji podrazumeva i dodatnu političku odgovornost obeju strana, doprineti da usklađivanje sa pravom i standardima EU bude brže i potpuno", rekla je Joksimović.

Sagovornici su se saglasili da je Misija OEBS-a značajan partner ne samo institucijama Republike Srbije, već i organizacijama civilnog društva i medijima u jačanju demokratije u našoj zemlji.

Posebno je bilo reči o ekspertskoj pomoći ove organizacije u sprovođenju projekata u oblasti vladavine prava, ljudskih prava, demokratizacije i sprovođenja propisa koji se odnose na rad medija. "Svaka od ovih oblasti, od ključne je važnosti za dalji napredak Srbije na evropskom putu, pa je stoga neupitno i naše opredeljenje da i ubuduće posvećeno sarađujemo s Misijom OEBS-a", rekla je Joksimović.

Izvor: Танјуг

JoksimovićOEBSBratu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?