:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 19, 2021   20:40

0

55

Joksimović: Berlin u Srbiji vidi važnog kandidata za članstvo

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su jako korisni razgovori, koje je u Berlinu imala u Ministarstvu spoljnih poslova, sa ministrom Mihaelom Rotom i poslanicima Bundestaga, pokazali da Nemačka u Srbiji prepoznaje partnera i važnog kandidata za članstvo.

 

"Verujem da ovakvi susreti i razgovori, zainteresovanost poslanika i Rota pokazuju da Nemačka u Srbiji prepoznaje važnog kadnidata za čalnstvo u EU i važnog partnera. Naravno da računaju na nas, ali i mi racunamo na podršku Berlina u svim ovim nekada zahtevnim procesima", rekla je Joksimović za T a n j u g.

Navela je da i narativ o Srbiji ima bolji prizvuk i da sve to govori da je saradnja dveju zemalja pozitivna i da su bilaternalni odnosi i politički i ekonomski stabilno dobri i da treba da ih unapređujemo.

Joksimović je rekla da su razgovori bili jako korisni, da su poslanici i ministar Rot sa kojim je prošla sve detalje reformskog procesa, nove metodologije svega onoga što je Srbjia aktivno pripemila i radi, bili zainteresovani da sve to čuju, kao i o uspesima Srbije tokom pandemije.

"U Berlinu je vladalo veliko interesovanje poslaničkih grupa Bundestaga i CDU, CSU i zelenih i socijaldemorkata i liberala. Svi su bili zainteresovani da se sretnu sa mnom kao ministrom i vide sve ono sto je Srbija uradila i u vreme i pandemije, i vakcinacije i ekonomske otpornosti i naših planova u vezi sa reformama i procesom evrointegracija", rekla je ona i naglasila da je jedna od tema bio i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Kao vrlo važno ocenila je to što Srbija ima aktivan odnosi i dijalog sa Nemačkom i poslanicima, jer svaka vazna odluka koja se tiče i politike proširenja mora da prođe kroz Bundestag.

Ministar je navela da je naglasila da Beograd očekuje jasnije signale da li je politika proširenja politika o kojoj se u Briselu govori jednim glasom.

"Za nas je važno da vidimo da je EU stalo do toga da proces opstane i nastavi da dođe do cilja - zaokruživanje evropskog prostora u prirodnim granicama gde i Srbija i Zapadni Balkan pripadaju", kazala je Joksimović.

Ministar je naglasila da je pozitivno zapaženo prošlo i sve što je Srbija radila po pitanju vakcinacije i pomoći i solidarnosti koju je pokazala sa regionom.

Izvor: T a n j u g

Jadranka JoksimovićEUBerlinMihael RotSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?