:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2022   12:47

0

124

Joksimović i Bergant o evropskom putu Srbije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorom Srbije u Sloveniji Damjanom Bergantom o procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji, kao i o aktuelnim dešavanjima u Evropi.

Joksimović je informisala sagovornika o aktivnostima koje Srbija preduzima u reformskom procesu, posebno u oblasti klastera 1 - Osnove, saopšteno je iz resornog ministarstva.

„Sve što preduzimamo da u oblasti vladavine prava i jačanja demokratije unapredimo, rezultat je zajedničkog delovanja sa našim evropskim partnerima, koji politički i projektno podržavaju ključne reforme kao što su reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, unapređenje izbornog i medijskog pravnog okvira“, rekla je ministar i naglasila da je takva vrsta saradnje od izuzetnog značaja za evropski put naše zemlje.

Posebno je bilo reči o ratu u Ukrajini i posledicama koje ima po bezbednost i stabilnost Evrope, a naročito regiona Zapadnog Balkana.

Ambasador Bergant je izjavio da Slovenija nastavlja da principijelno podržava politiku proširenja Evropske unije. Naglasio je da će Srbija u njegovoj zemlji i ubuduće imati pouzdanog partnera u procesu evropske integracije.

Bergant je ovom prilikom uručio i pismo donedavnog državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Slovenije Gašpera Dovžana, u kojem je posebno izrazio zahvalnost ministru Joksimović na izuzetnoj saradnji i na otvorenim i konstruktivnim razgovorima o mnogim važnim temama, posebno tokom slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Joksimović je zahvalivši ambasadoru Bergantu, izrazila uverenje da će i novoformirana Vlada te zemlje i dalje raditi na jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Slovenije, kao i na učvršćivanju regionalne saradnje, na podršci reformama i evropskom putu Srbije.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

JoksimovićBergant

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva