:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2022   14:42

0

163

Joksimović obišao porodicu Smiljić u Lapljem Selu

Jovica Smiljić iz Lapljeg Sela jedan je od retkih poljoprivrednika na ovim prostorima, koji i pored toga što je zaposlen i u svom posedu ima samo dva hektara zemlje, obrađuje desetostruko više. U tome mu pomažu dvojica sinova od kojih je jedan inženjer elektrotehnike. Ovo je plodno zemljište i svako ko želi da radi može da doprinese svom kućnom budžetu, ističu Smiljići.

„Borovnice smo dobili od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, projekat još uvek nije završen. Očekujemo protivgradnu zaštitu, da se i to završi, ali pored toga mi radimo oko dvadeset hektara. Pretežno gajimo kukuruz i pšenicu i imamo oko 130 stabala šljive, breskve, nektarine, višnje, kruške viljamovke", kaže za RTV Gračanica Jovica Smiljić.

„Ako se radi, ako se svi uključe može lepo da se zaradi. Svaki rad se isplati ako se radi ljudski", naglašava Nemanja Smiljić.

Smiljiće je obišao zamenik predsednice opštine Gračanica Milan Joksimović zajedno sa direktorom Odeljenja za poljoprivredu Dragišom Stojanovićem.

„Pred kraj jesenje setve došli smo da obiđemo vrednu i veoma uspešnu porodicu Smiljić koja se bavi poljoprivredom. Kao predstavnici institucija dužni smo da obilazimo ovakva domaćinstva i da vidimo kako možemo da im pomognemo kako bi bili još uspešniji, osim posredovanja sa Ministarstvom za poljoprivredu, mi imamo još nekoliko projekata sa međunarodnim partnerima", rekao je Joksimović.

Porodica Smiljić, zahvaljujući vrednom radu uspela je da kupi i svu neophodnu mehanizaciju,  a uskoro im stiže još jedan traktor, kako ističu svaka pomoć opštine, kao i države Srbije važan je podstrek za opstanak na svom ognjištu.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicaMilan JoksimovićSmiljići
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva