:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2021   20:16

0

154

Još jedna pobeda: Mali Gavrilo večeras putuje na lečenje u Mađarsku

Mali Gavrilo, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, večeras kreće na lečenje u bolnici u Mađarskoj.

Za lečenje malenog Gavrila bilo je potrebno obezbediti dva i po miliona evra. On boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i neophodan mu je najskuplji lek na svetu - zolgensma.

Posle nekoliko meseci slanja SMS poruka, humanitarnih akcija, bazara, Gavrilovi roditelji prikupili su veći deo novca, dok je preostali iznos, koji je morao da bude sakupljen do kraja maja, obezbedilo Ministarstvo zdravlja.

Gavrilovi roditelji objavili su na Instagramu da dečak večeras kreće put Mađarske na lečenje i zahvalili svima koji su im pomogli tokom ovog perioda.

"Hvala VAM od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila. Skupili smo dovoljno da pokrijemo gensku terapiju Zolgensmu, analize pre i posle primanja Zolgensme, i doziranje steroidima, odnosno 2.132.000 evra. Na samom kraju, uključila se država. Ostatak novca od 370.000 €, snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava. Mi u Mađarskoj otvaramo novo poglavlje, a vi pratite kako napredujemo. Još jednom neizmerno HVALA i puno ljubavi od nas za VAS", objaviljeno je na profilu Za Gavrilovu pobedu.

Izvor: RTS

GavriloBudi humanlečenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva