:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2023   11:34

0

136

Jurić: MUP se obavezao da implementira amber alert do novembra 2023. godine

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić izjavio je danas za T a n j u g  da je dobijen zvaničan dokument od Ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića u kom se MUP obavezao da do kraja novembra 2023. godine implementira sistem amber alerta.

Dodaje da je ovo do sada najkonkretniji potez iz vlade i iz MUP-a koji je zaista pokazao jednu dobru volju i vrlo odlučan stav Ministarstva da sistem amber alerta zaživi.

"Prednosti su izuzetno velike, to je pokazao sistem u velikom broju zemalja gde on postoji. Trenutno ne možemo da vidimo koje su konkretne mane. Mislim da je jedna konkretna organizacija građana, konkretna pomoć od svakog segmenta društva - dakle od građana, medija, tržnih centara... može samo da bude od velike pomoći kada nestane jedno dete. Statistički podaci ukazuju na to da je on zaista efikasan u zemljama gde postoji" istakao je Jurić.

Prema njegovim rečima, ono što je najviše sprečavalo da ovaj sistem zaživi jeste komunikacija sa MUP-om i dodaje da smatra da su dolaskom novog ministra, stručni ljudi koji se bave nestankom dece i odraslih, pokazali dobru volju da se stvar preokrene.

Izvor: T a n j u g

JurićMUPAmber alert
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva