:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 03, 2019   18:58

0

200

Kadri Veselji krenuo za Hag preko Ljubljane

Izvori lista Gazeta kažu da je Kadri Veseli krenuo za Hag, letom preko Ljubljane.

Avion za Ljubljanu poleteo je sa aerodroma u Prištini u 14:45.

Zajedno sa Veseljijem putuju još četiri osobe.

Ekspres iz svojih izvora u Specijalnom tužilaštvu danas je izvestio da je Kadri Veseli pozvan u Hag na saslušanje kao osumnjičeni.  

Veselji, međutim, to negira i tvrdi da nije dobio poziv spcijalnog tužilaštva za saslušanje u vezi sa zločinima koje su pripadnici bivše tzv. OVK činili tokom poslednjih sukoba na Kosovu i Metohiji nad civilnim, pre svega, srpskim stanovništvom.

Veselji je, za Kljan Kosova rekao, a prenose prištinski mediji, da je veoma ponosan na aktivnosti tzv. OVK i da će prijaviti ako dobije poziv Specijalnog tužilaštva.

On je, prenosi Ekspres, rekao da ne bi bilo moralno da otputuje u Hag, a da to prethodno ne saopšti javnosti.

On je na svom Fejsbuk profilu rekao da nije siguran da ima bilo kakav poziv za intervju, jer bi on, prema njegovim rečima, to objavio, prenosi koha.net

"Nije sramota, nije smak sveta. Žao mi je ako se neko zabrinuo zbog ove vesti, ali mi je takođe žao onih koji su uživali u ovim vestima. Već sam rekao da me niko ne može uplašiti. Samo moj narod me može potčiniti ili me podržati “, napisao je.  

Ekspres, međutim, ukazuje na kontradiktorne izjave poslanika DPK, čiji je Veselji lider, Džavita Haljitija.

Haljiti je, dodaje se, rekao da mu je Veselji kazao da putuje na neku konferenciju, ali ne i u koju zemlju, dok predsednik parlamenta negirajući da ide u Hag, za Kljan Kosova, kaže da se nalazi u Ljubljani zbog lekarskih pregleda.

Inače, Ekspres je nedavno pisao da su optužnice za Veseljija i njegovog saborca u tzv. OVK Hašima Tačija u Specijalnom tužilaštvu već spremne i da je pitanje dana kada će oni biti pozvani u Hag.

Izvor: TV Most, Gazeta, Танјуг

VeseljiHagSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva