:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 22, 2019   15:42

0

277

Kamen temeljac za stanove za pripadnike službi bezbednosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je danas kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kragujevcu , navodeći da će u tom gradu biti izgrađeno 800 stanova.

Stanovi će biti gotovi tokom 2020. godine i cena kvadrata će biti 430 evra bez PDV-a, a imajući u vidu da će za većinu porodica to biti prvi stan, moći će da izvrše povraćaj PDV-a.

Vulin je rekao da država kroz ovu inicijativu pokazuje da je organizovana i da vodi računa o uslovima u kojima žive i rade i o njihovim porodicama. Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo je inicijativu da se svi pripadnici bezbednosnih struktura u našoj zemlji stambeno zbrinu na ovaj način.

Vulin je istakao da čovek koji je siguran, stabilan, zadovoljan i čija je porodica zbrinuta, daće sve od sebe i čuvaće svoju zemlju. "Svi naši pripadnici struktura bezbednosti čuvaju i brane našu zemlju i kada im država nešto ne da, ali ovo je način da pokažemo koliko ih cenimo, poštujemo i volimo. Kragujevac će biti bogatiji za 800 stanova i 800 porodica će biti zbrinuto ovde", rekao je ministar.

Ponovio je da nije reč o bilo kakvim socijalnim stanovima, jer su to stanovi građeni po najvišim standardima struke i profesije, a država i lokalna samouprava su tu da obezbede da cene budu prihvatljive i da budu daleko niže od tržiših.

Prema njegovim rečima, ovi stanovi su prilika da se pokaže da ponovo kao država stvaramo sistem i da se ponovo brine o ljudima od momenta kada postanu pripadnici sistema odbrane, preko školovanja i zaposlenja, lečenja, ali i kako žive oni i njihove porodice.

Izrazio je zahvlanost Vučiću što je pokrenuo ovu inicijativu, što je insistirao da bude sprovedena i što na taj način pokazuje da se vraćaju ona vremena kada je država brinula o ljudima koji brinu o njoj.

Kamen temeljac za izgradnju stanova u kragujevačkom naselju Denino brdo, uz ministra odbrane položili su i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Govoreći o značaju ovog projekta za Kragujevac, gradonačelnik Nikolić je istakao da, iako je reč o urbanističkom izazovu, gradska uprava će obezbediti neophodnu infrastrukturu za to potpuno novo stambeno naselje koje će oživeti i doprineti razvoju tog dela grada.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan kaže da se stanovi za pripadnike snaga bezbednosti već grade u Nišu i Vranju, a danas započinje i gradnja u Kragujevcu i Kraljevu, a u planu je da se uskoro raspišu tenderi za Sremsku Mitrovicu i Novi Sad. On je istakao da je u planu osam hiljada stanova na više od 600 hiljada kvadrata za pripadnike snaga bezbednosti širom Srbije.

Poručnik Milan Čkonjović iz 250. raketne brigade za PVD na službi je u garnizonu Kragujevac i jedan je od zainteresovanih pripadnika Vojske Srbije za stanove na lokaciji Denino brdo u Kragujevcu. "Već sedam godina sam podstanar, živim sa porodicom, suprugom i detetom. Zainteresovan sam za ovaj stan i veoma se radujem izgradnji, jer smatram da je ovaj projekat izuzetno važan za sve nas u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, zato što na jednostavniji i brži način, i pod veoma povoljnijim uslovima, možemo doći do stana", rekao je on.

Pripadnik MUP-a Miljana Isailović zaposlena je u Policijskoj upravi Kragujevac već 17 godina, takođe je među zainteresovanima za stanove koji će biti izgrađeni na ovoj lokaciji, naglašavajući da će i mnogim njenim kolegama, koji rade taj ozbiljan i odgovoran posao, to biti prilika da trajno reše stambeno pitanje.

Izvor: Танјуг

Aleksandar VulinKamen temeljacStanoviKragujevac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva