:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2023   14:01

0

94

Kaminski: Zatvorićemo granice sa Belorusijom u slučaju "kritičnog incidenta"

Poljska i baltičke zemlje će u potpunosti zatvoriti granice sa Belorusijom ukoliko dođe do "kritičnog incidenta" sa plaćenicima ruske paravojne grupe "Vagner", poručio je danas poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminski.

"Ako dođe do kritičnog incidenta, bez obzira da li na poljskoj ili litvanskoj granici, odmah ćemo uzvratiti. Svi granični prelazi, koji su trenutno otvoreni, biće zatvoreni", rekao je Kaminski na konferenciji za medije, prenosi Rojters.

On je pozvao vlasti u Minsku da nalože Vagnerovcima da odmah napuste Belorusiju, a ilegalnim migrantima da napuste granično područje i vrate se u svoje matične zemlje.

Letonija, Litvanija i Poljska sve više su zabrinute za bezbednost granica otkako je stotine boraca paravojne grupe "Vagner" stiglo u Belorusiju na poziv predsednika Aleksandra Lukašenka.

Istovremeno, Poljska je poslednjih meseci zabeležila povećanje broja migranata, uglavnom sa Bliskog istoka i iz Afrike, koji pokušavaju da pređu granicu i optužila je beloruske vlasti da im to omogućavaju.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

PoljskaBelorusijaKaminski
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva