:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2021   9:35

0

229

Kancelarija za KiM: Otmica rudara Žarka Spasića označila početak masovnog stradanja Srba na KiM

Otmica rudara Žarka Spasića, koja se dogodila na današnji dan 1998. godine, označila je početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, a za veliku većinu tih zločina do danas niko nije odgovarao, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

"Otmičari Žarka Spasića nisu pronađeni i privedeni pravdi. Nijedna od međunarodnih organizacija i niko od predstavnika privremenih institucija na Kosovu i Metohiji nije ponudio odgovore o sudbini Spasića i mnogih drugih naših sunarodnika", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da "i od Prištine i od međunarodne zajednice zahteva da sudbina otetih i nestalih Srba bude rasvetljena, jer imamo zajedničku odgovornost da proces pomirenja na Kosovu i Metohiji temeljimo na istini o zločinima i personalizovanju odgovornosti".  

"Srbija će nastaviti da se seća svojih stradalih sunarodnika, ali i da traga za istinom i pravdom za otete i ubijene i za njihove porodice, koje imaju pravo da znaju šta se desilo sa njihovim najmilijima. Zahtevamo nastavak sprovođenja istrage o svim nestalim licima, jednaka prava za sve žrtve, bez obzira na veru i naciju", navodi se u saopštenju.

"Nastavićemo da tragamo i za otmičarima, koji imaju ime i prezime, i da insistiramo  na njihovom kažnjavanju, jer zataškavanje zločina je takođe zločin, a od procesa rasvetljavanja sudbine nestalih lica zavisiće u velikoj meri i proces pomirenja u regionu".

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKancelarija za KiMŽarko SpasićkidnapovanjeBelaćevac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva