:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2024   18:29

0

110

Kancelarija za KiM: Pljačkanjem kuća Srbima se ugrožava egzistencija i bezbednost

Kacelarija za KiM saopštila je večeras da serija napada i pljački srpskih kuća u sredinama južno od Ibra nastavljena je novim upadom u dve porodične srpske kuće u selu Donja Brnjica kod Prištine. 

 

Dok su se domaćini nalazili na slavi u centralnoj Srbiji, lopovi su provalili i izvršili premetačinu u kućama Božidara Vanića, kao i Ranka i Srđana Milićevića, a šteta će naknadno biti utvrđena.

Prethodnih dana u dva navrata su obijene kuće srpskih domaćina u opštini Istok, kao i kuća u Plemetini.

"Očigledno je da izgrednici i ekstremisti koriste prilike u vreme velikih praznika i slava da udaraju na srpske domove, a politika nekažnjavanja izgrednika samo pospešuje takva dela. U godinama za nama, gotovo da nema srpske kuće koja se nije našla na meti ekstremista, a pljačkom se Srbima sa jedne strane ugrožava egzistencija, a sa druge strane bezbednost, kao najveći izazov sa kojim se naš narod na Kosovu i Metohiji suočava", ističe se u saopštenju Kancelarije.

"Toga moraju da budu svesni i predstavnici međunarodne zajednice i preduzmu odlučne korake u zaštiti i podršci srpskom narodu, jer u političkim strukturama u Prištini ne postoji minimum volje ili rešenosti da se Srbima osigura egzistencija i da se izgrednici adekvatno kazne", navode iz Kancelarije za KiM. 

Naprotiv, dodaje se u saopštenju, svakodnevnim antisrpskim potezima stimulišu napad na srpsku imovinu i srpski narod, od koga prave legitimne mete, sa jedinim ciljem, da proteraju Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta.
 

Izvor: TV Most, Saopštenje

Kancelarija za KiMpljačkanje kućaDonja Brnjica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva