:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2023   18:13

0

215

Kancelarija za KiM počela podelu paketa socijalno ugroženima u Leposaviću

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Crvenim krstom i predstavnicima opštine Leposavić i ove godine deli pakete hrane i pakete higijene za socijano ugroženo stanovništvo i interno raseljene u opštini Leposavić.

Danas je uručena pomoć višečlanim porodicama koji su smeštene u kućama koje je obezbedila Kancelarija za KiM. U narednim danima nastaviće se podela paketa, svima onima kojima su potrebni.

Jovan Berić iz Kancelarije za KiM rekao je da će Kancelarija sve učiniti kako bi poboljšali položaj svih socijalno ugroženih porodica.

"Paketi su distrubuirani i tokom januara, a računajući i februar biće podeljeno 8.000 paketa hrane i isto toliko paketa higijene na celokupnoj teritoriji Kosova, U saradnji sa Crvenim krstom biće distribuirano paketi u svim opštinama na Kosovu. Nadamo se da će ta pomoć doprineti boljitku stanovništva i poboljšati kvalitet života. Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije trudiće se da i u narednom periodu nastavi da podržava različite programe i aktivnosti koji imaju za cilj pomoć socijalno ugroženim porodicama. Svesni smo da je situacija ovde specifična i da se ugroženost stanovništva ne ogleda samo u materijalnoj sferi već su ugrožena druga prava i dostojanstvo ljudi, stoga ćemo težiti da poboljšamo položaj svih socijalno ugroženih kategorija i nadamo se da će ta pomoć doprineti njihovom boljitku i boljem životu", kazao je Berić.

Među porodicama kojima su uručeni paketi pomoći je i desetočlana porodica Srđana Radovanovića, koji kaže da im puno znači.

"Mi smo velika porodica, dosta nam ovo znači. Ja trenutno ne radim, supruga prima dečiji dodatak na četiri deteta, najstarija ćerka je razvedena i živi tu kod nas, ona prima socijalnu pomoć. Kako kažu, nekako sastavljamo kraj sa krajem. Ono što je osnovno to moramo imati, a za ostalo manje-više ", rekao je Radovanović.

Tokom februara sva sela biće obuhvaćena podelom pomoći u opštini Leposavić, rekao je Stevan Petronijević, član opštinskog veća.

"Zahvaljujući Kancelariji za KiM, Crvenom krstu KiM, danas smo krenuli sa raspodelom 550 paketa humanitarne pomoći za oko 480 porodica socijalno ugroženih i interno raseljene u opštini Leposavić. Biće obuhvaćena sva sela, na svim teritorijama i Mesnim zajednicama. Volonteri Crvenog krsta će obići i podeliti pakete u svim delovima naše opštine. Posetili smo dve sedmočlane porodice koje su smeštene u kućama koje je obezbedila Kancelarija za KiM i podelili pakete", istakao je Petronijević.

Na raspolaganju nam je petnaest dana kako bismo podelili socijalnu pomoć, dodao je direktor Crvenog krsta Leposavić, Radojica Filipović.

"Distribucija je krenula, imaćemo petnaestak dana da podelimo pakete pomoći. Teren je dosta veliki i neophodno je stići do svakog sela i do svakog ko je ugrožen", dodao je Filipović.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMKancelarija za KiMLeposavić

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva