:

:

TV Most

clock

April 29, 2024   12:13

0

74

Kancelarija za KiM: Za najnoviju epidemiju nasilja odgovoran ekstremistički režim Aljbina Kurtija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je za najnoviju epidemiju nasilja odgovoran ekstremistički režim Aljbina Kurtija, čija se politika ugnjetavanja Srba iz kabineta u Prištini, u kojima je osmišljena, sve više preliva na ulice.

Dvojica Srba prebijena su u noći između subote i nedelje u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice, a samo dva dana ranije Kurtijeva grupa ekstremista je nedaleko odatle, ispred zgrade „Sunce3“, opljačkala i pretukla Srbina P. K. a onda je i Bošnjak J. Š. uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak, pod isfabrikovanom optužbom za navodne ratne zločine.  

“Za ovu najnoviju epidemiju nasilja odgovoran je ekstremistički režim Aljbina Kurtija, čija se politika ugnjetavanja Srba iz kabineta u Prištini, u kojima je osmišljena, sve više preliva na ulice. Da stvar bude gora, i međunarodni sponzori Prištine i Aljbina Kurtija ponašaju se kao da je svakodnevno etnički motivisano nasilje sasvim normalna i uobičajena stvar, budući da je izostala bilo kakva reakcija Kvinte u Prištini na najnoviju seriju napada, ali i na hapšenje J. Š. na koje niko od međunarodnih predstavnika nije digao glas ni reč osude”, navodi se u saopštenju.

“Međutim, kada su u centralnoj Srbiji samo zadržana, a ne uhapšena trojica Albanaca za ratni zločin, onda nije bilo predstavnika Kvinte koji nije zvao, protestovao, pritiskao i javno reagovao, što direktno pokazuje politiku dvostrukih aršina međunarodne zajednice. Za Kvintu su Srbi očigledno postali legitimna meta, a nasilje protiv njih je kosponzorisano  ćutanjem i nereagovanjem stranaca”, dodaje se u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da je više od 500 napada na Srbe i njihovu imovinu od dolaska Kurtija na čelo privremenih institucija samouprave u Prištini “najrečitiji moguć dokaz da je na snazi pokušaj sistematskog ugnjetavanja i zastrašivanja srpskog naroda, sa ciljem da se Kosovo i Metohija etnički očisti od svakog nealbanskog faktora”.

“Oni koji danas ćute pred prizorima nasilja i užasa na severu Kosova i Metohije time šalju jasnu poruku o svojim željama i namerama, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji, već i Srbiji i čitavom srpskom narodu”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva