:

:

TV Most

clock

Jul 18, 2022   21:03

0

141

Kandidati za premijera distanciraju se od Džonsona

Svi kandidati za novog premijera Velike Britanije nastoje da se distanciraju od aktuelnog premijera Borisa Džonsona koji je, okaljan skandalom, podneo ostavku na mesto lidera stranke, ali ostaje na čelu britanske vlade još nekoliko nedelja.

Prema pisanju AP, najupečatljiviji trenutak u dosadašnjem nadmetanju pet preostalih kandidata Konzervativne stranke bilo je distanciranje svih pet kandidata od Borisa Džonsona tokom televizijskog duela.

Kada je voditelj tokom emisije zamolio kandidate da podigne ruku onaj koji bi dozvolio da Boris Džonson služi u njegovom kabinetu, nijedan od njih to nije učinio, navodi američka agencija.

Džonson je u međuvremenu nestao sa javne scene i nije prisustvovao nijednom vanrednom sastanku vlade o toplotnom talasu za koji se predviđa da će u Britaniju doneti temperature od preko 40 stepeni Celzijusa.

Džonson je u petak posetio bazu Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva i provozao se borbenim avionom Tajfun, prema pisanju medija, "u stilu filma Top Gun".

Vikend je proveo na imanju u Čekersu, u seoskoj kući koja je na raspolaganju premijerima Velike Britanije, gde je priredio oproštajno roštiljanje za osoblje i prijatelje, dodaje Asošieted pres.

Izvor: T a n j u g

Velika Britanijakandidati za premijera
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva