:

:

TV Most

clock

Februar 21, 2023   15:32

0

157

KBC-u u Gračanici, Opština donirala savremenu opremu

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić danas je zajedno sa direktorom opštinskog Odeljenja za zdravstvo Aleksandrom Popovićem uručila Kliničko bolničkom centru u Gračanici savremenu aparaturu, medicinsku opremu i krevete za nepokretne pacijente.

Reč je o savremenom ultrazvučnom aparatu koji je namenjen odeljenju Radiologije Kliničko bolničkog centra u Gračanici, četiri holtera  kao i šest kreveta sa antidekubitalnim dušecima namenjenim nepokretnim pacijentima.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić uručujući donaciju zahvalila se svim zdravstvenim radnicima na posvećenosti. Ona je najavila nastavak osavremenjavanja zdravstvenog sistema jer je, kako je kazala, „jak zdravstvenim sistem najvažniji preduslov za jaku i zdravu zajednicu“

„Čast mi je i privilegija da danas u ime opštine Gračanica mogu da uručim jednu ovako vrednu donaciju Kliničko bolničkom centru Priština sa sedištem, u Gračanici. U pitanju je višenamenski ultrazvuk koji će pomoći zdravstvenim radnicima u boljoj dijagnostici kod pacijenata. Moderniji je od prethodnog i biće im od velikog značaja. Pored toga obezbedili smo i šest postelja odnosno specijalizovanih kreveta za nepokretne bolesnike na odeljenju neurologije i kardiologije kao i četiri holter aparata“, rekla je predsednica Šubarić.

Direktor Kliničko bolničkog centra u Gračlanici prof. dr Bratislav Lazić zahvalio se opštini Gračanica na donaciji.

„Kada dobijemo donaciju ovakvog tipa kao što je došla iz opštine Gračanica mi smo vrlo zahvalni na tome. Donacija je bila dobro procenjena i ciljano usmerena prema našim potrebama. Saradnja između nas i opštine Gračanica je na jednom odličnom niovou i mi se nadamo da ćemo takvu vrstu saradnje imati i ubuduće“, kazao je direktor KBC-a u Gračanici.

Ukupna vrednost donacije je oko 42 hiljade evra.

Izvor: RTV Gračanica/Opština Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMKBC Gračanicadonacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva