:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Oktobar 14, 2022   21:27

0

139

Kfor posvećen saradnji sa institucijama na KiM

Komandant Međunarodnih mirovnih snaga NATO-a na Kosovu (Kfor), italijanski general-major Anđelo Mikele Ristuća, istakao je danas posvećenost Kfora da održi visok nivo saradnje sa prištinskim institucijama radi postizanja bezbednosti širom KiM i regionalne stabilnosti.

 

Kako je saopšteno iz Kfora, Ristuća je to istakao u razgovoru sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i naglasio posvećenost Kfora da nastavi da podržava diplomatske napore Evropske unije u dijalogu u kom posreduje između Beograda i Prištine.

General Ristuća je rekao da je Kfor u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata - na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine - da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, da se bavi pitanjima bezbednosti u skladu sa svojim UN mandatom i da je nepristrasnost Kfora ključ uspeha misije.

Ristuća se sastao sa Osmani u njenoj kancelariji, nekoliko dana nakon što je preuzeo dužnost komandanta međunarodne misije na KiM.

Izvor: TV Most, Saopštenje

KFORMikele RistućaVjosa Osmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva