:

:

TV Most

clock

Jul 22, 2022   13:00

0

137

Kijev: Tri tela izvučena iz granatirane škole u Kramatorsku

Radnici ukrajinske hitne pomoći izvukli su tri tela iz škole u Kramatorsku u Donjeckoj oblasti koja se našla pod udarom ruskih snaga, saopštila je danas ukrajinska državna agencija za vanredne situacije.

 

Kabinet ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog saopštio je da je u Kramatorsku u Donjeckoj oblasti u ruskom granatiranju uništena škola i oštećeno 85 stambenih zgrada, a državna agencija za vanredne situacije objavila je da je završila radove u školi koja je pogođena u jučerašnjem granatiranju i da je u njoj pronašla tri tela, prenosi AP.

„Ruski udari na škole i bolnice su veoma bolni i odražavaju pravi cilj Rusije - pretvaranje mirnih gradova u ruševine“, rekao je danas guverner Donjecka Pavlo Kirilenko i ponovio poziv stanovnicima da se evakuišu, prenosi AP.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je, međutim, naveo da je u ruskom udaru poginulo preko 300 ukrajinskih vojnika koji su koristili zgradu škole u Kramatorsku kao svoju bazu.

U regionu Dnjepra u centralnoj Ukrajini tri škole su uništene u najnovijim ruskim udarima, saopštile su ukrajinske vlasti, a sedam ruskih projektila pogodilo je gradić Apostolove, pri čemu je ranjeno 18 stanovnika.

Regionalni guverner Valentin Rezničenko okarakterisao je napad kao besmislen i dodao da ruske snage nisu gađale vojne ciljeve, već da žele da „drže ljude na ivici i poseju paniku i strah", navodi američka agencija.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaKramatorskDonjeck
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva