:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2021   19:54

0

61

KiM: CIK spremna za organizaciju lokalnih izbora na jesen

Centralna izborna komisija u Prištini spremna je da organizuje lokalne izbore na jesen ove godine, poručila je predsednica CIK-a Valjdete Daka i dodala da se očekuje da će organizacija izbora koštati oko 7,5 miliona evra.

Daka je naglasila da redovni lokalni izbori moraju da budu održani do oktobra, kako bi se ispoštovali ustavni rokovi, prenosi prištinski Ljajmi.

Ona je naglasila da je budžetom predviđena organizacija dva izborna kruga i obezbeđivanje zaštitne opreme protiv korona virusa.

"Naš račun iznosi oko 7,5 miliona evra, što ne znači da će toliko i biti, sve zavisi od toga koliko ćemo krugova imati u koliko opština i količine izbornog materijala. I ovog puta smo računali da treba da imamo dezinfekciona sredstva, maske, rukavice i sve ostalo što je propisano protokolom Nacionalnog instituta za javno zdravlje", navela je Daka.

Dodal je i da bi problemi koji su se javljali u izbornom procesu, mogli da budu rešeni izbornom reformom i ocenjuje da je izborna reforma trebalo da odavno bude sprovedena.

Izvor: Танјуг

KiMCIK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva