:

:

TV Most

clock

April 07, 2021   14:14

0

190

KiM: Nove mere stupile na snagu danas

Prištinska vlada uvela je novi set antikovid mera. Iz Kosovske policije su potvrdili da su te  mere stupile na snagu  danas.

Ograničeno kretanje, zatvaranje ugostiteljskih objekata i tržnih centara samo su neke od mera koje je prištinska vlada usvojila u borbi protiv pandemije koronavirusa.

„Uvedena je zabrana kretanja od 22 časa do 5 ujutru i to mora da se poštuje, policija će da sankcioniše ukoliko bude bilo potrebe. Pored toga, postoje i druge mere vezane za rad ugostiteljskih objekata, koji neće raditi od 7. do 18. aprila. Veliki tržni centri će biti zatvoreni do 18. aprila, dok manji objekti moraju da ispoštuju sve mere i preporuke u vezi dezinfekcije, rastojanja, broja ljudi u objektima.  Obustavlja se gradski prevoz zbog gužvi i mogućnosti širenja epidemije, a u taksi vozilima može da se vozi jedno lice, odnosno 3 lica ukoliko pripadaju jednoj porodici. Po uredbi Vlade svi građana Kosova po ulasku na teritoriju Kosova moraju da pokažu negativan PCR test, star najviše 72 sata, a u suprotnom bi morali da budu evidentirani i u samoizolaciji 7 dana“, rekao je za TV Most  poručnik Branislav Radović iz PR KPS za region sever.

Osnovne i srednje škole su od 12. do 18. aprila, a fakulteti od 7. do 18. aprila na onlajn nastavi. Menze i studenstski domovi u tom periodu su zatvoreni. Predškolske ustanove će raditi uz poštovanje preporučenih epidemioloških mera.

Izvor: TV Most

KiMnove mere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva