:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 18, 2019   11:46

0

93

Kineski policajci u patroli sa srpskim

Prva zajednička patrola srpske i kineske policije počela je s radom u na nekoliko lokacija u Beogradu. Osim u prestonici, kineski policajci će sa srpskim kolegama patrolirati i u Novom Sadu i Smederevu.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo ocenila je da kineska i srpska vlada odlučile da formiraju zajedničke policijske patrole u cilju bolje bezbednosti građana dve zemlje.  

"Kineska policija će putem zajedničkih patrola, uspostavljanjem hitne telefonske linije za prijave na kineskom jeziku, obilaskom mesta gde žive kineski građani, kao i obilaskom kineskih preduzeća i institucija, pomagati srpskoj policiji kako bi još bolje osigurala bezbednost naših državljana", rekla je Čen Bo.

Ministar unutrašnjih polsova Nebojša Stefanović rekao je dva naroda povezuje čelično prijateljstvo i da Srbija nikada neće zaboraviti da je Republika Kina uvek bila uz nju i u najtežim trenucima.

"Kina i danas stoji snažno u podršci našim vitalnim nacionalnim interesima, ali Republika Srbija, bez obzira na to što smo mi mala zemlja, apsolutno podržava politiku Kine i sve najznačajnije nacionalne interese", rekao je Stefanović.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva