:

:

TV Most

clock

April 14, 2020   15:58

0

144

Kisić o Vaskrsu - struka jasna, svako okupljanje rizik

Stav struke po pitanju kretanja za Vaskrs je jednoglasan i potpuno jasan - bilo kakvo okupljanje i ponašanje koje će da poveća rizik za nastavak infekcije je nešto što je visok rizik za generalno zdravlje populacije, poručila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.
 

"Tu nemamo nikakvih kompromisa. Stručno medicinsko mišljenje zasnovano na dokazima je vrlo jasno", rekla je Kisić odgovarajući na pitanje medija.

Ona je istakla da su svaka nedelja i svaki dan ključni, sve do momenta kada ukupan broj novootkrivenih slučajeva kontinuirano bude - nula.

U skladu sa tim treba i da se ponašamo, naglasila je Kisić.

"Vaskrs je najradosniji hrišćanski praznik i svi mu se uvek radujemo. Ove godine je specifična situacija i izgleda da nam nikada više vere, volje i snage nije potrebno da se ponašamo u skladu sa tim da sačuvamo sebe i najbliže", istakla je ona.

Kisić je dodala da je mnogo vere i snage sada potrebno da se kolektivno ponašamo onako kako je najbolje za nas i naše najmilije.

Dr Srđa Janković dodao je da "nije teolog, ali da ne zna šta je više hrišćanski nego štititi bližnjeg svog od potencijalne smrti i bolesti".

U Srbiji je u poslednja 24 sata kod još 441 osobe registrovan virus korona, ukupno 4.465 obolelih od Kovida 19, a preminulo je još devet osoba, ukupno 94, saopštila je epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Izvor: Танјуг

Kisić TepavčevićkoronavirusUskrs
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva